Meniu

pentru rideri Enduro și Cross

Sunteți un fan al crossului off-road? Suntem siguri că vei găsi ceva pentru tine și pentru enduro-ul tău.

Cele mai populare

Ascensoare

Bicicletele de cross și enduro trebuie să fie întreținute mai frecvent decât bicicletele din alte clase. Condusul în condiții dificile, sarcinile grele asupra motorului și a altor componente, ca să nu mai vorbim de solurile mai mici și mai mari care sunt la ordinea zilei în condiții off-road, sunt circumstanțe care favorizează defecțiunile. Întreținerea unei motociclete off-road este facilitată de un cric transversal/enduro robust. O construcție robustă din oțel, un mâner ergonomic care vă permite să ridicați confortabil vehiculul și un finisaj în culoarea mărcii dumneavoastră preferate - acestea sunt semnele distinctive ale cricurilor bune pentru motociclete cross/enduro. Dacă doriți să vă coborâți motocicleta ușor, este indicat să alegeți un cric cross/enduro cu amortizor încorporat. Atunci când alegeți un cric cross/enduro, acordați atenție designului compact. La urma urmei, atunci când mergeți la o competiție sau pe o pistă de motocros, nu doriți să cărați cu dumneavoastră un echipament mare. Numărul din ce în ce mai mare de cricuri cross/enduro pentru motociclete de pe piață înseamnă că producătorii rivalizează între ei în ceea ce privește ergonomia și confortul, oferind produse foarte bune la prețuri rezonabile.

Pantofi

Oricine a călărit off-road sau pe o pistă de motocross cel puțin o dată știe cât de imprevizibil este acest sport. Căzături, pietre care zboară de sub roțile altor motociclete și suporturi pentru picioare care se înfing în picior după fiecare aterizare pe un teren nesigur - acestea sunt doar câteva dintre pericolele cu care trebuie să facă față cizmele de motocicletă cross/enduro. O cizmă de cross bună ar trebui să protejeze articulația gleznei de entorse și luxații, să aibă o talpă care să permită picioarelor să se sprijine în siguranță pe suporturile pentru picioare și să fie proiectată ergonomic, astfel încât acționarea manetelor de schimbare a vitezelor și de frână să nu fie deloc o problemă. Bineînțeles, cizmele de moto enduro și cizmele de cross nu se referă doar la siguranță, ci și la confortul purtat. Atunci când alegeți cizme de motocicletă enduro/cross, acordați atenție la adaptarea la picior, la sistemul de ventilație și la tipul de material folosit la interior. Nu uitați de stil! Cizmele de cross/enduro trebuie să arate bine. Oricare ar fi garderoba ta de motocicletă și off-road, vei găsi cu siguranță cizmele de cross/enduro potrivite. Producătorii concurează nu numai pe calitatea materialelor folosite și a soluțiilor inovatoare, ci și pe designul și versiunile de culoare ale cizmelor de cross/enduro. Culori strălucitoare, tonuri vintage stinse sau poate negru clasic cu catarame cromate? În ceea ce privește alegerea, încălțămintea de cross și enduro depășește toate așteptările.

Îmbrăcăminte

Mergi cu mașina în off-road? Ar trebui să te echipezi cu îmbrăcăminte bună pentru enduro, care te va menține confortabil și în siguranță în timp ce te încălzești. Atunci când alegeți îmbrăcăminte enduro, acordați atenție mai multor factori, inclusiv confortul, designul și calitatea construcției. Cu toate acestea, nu trebuie să uitați că îmbrăcămintea de enduro sau de cross trebuie în primul rând să minimizeze cât mai mult posibil rănile la cădere sau la trecerea prin mărăciniș. Prin urmare, atunci când căutați articolele vestimentare de enduro la care visați, acordați atenție la certificările și materialele protecțiilor/protectoarelor din tampoane, genunchiere, orteze, armuri etc. Nu uitați că hainele de enduro nu sunt doar protectori, ci și mănuși, bluze, pantaloni și jachete. În cazul lor, puteți să vă dați în vânt după stil și să asortați anumite articole de îmbrăcăminte la motocicleta dumneavoastră, de exemplu. Îmbrăcămintea de enduro/cross a surprins întotdeauna prin combinațiile de culori și design, ceea ce o face să se deosebească de îmbrăcămintea de motocicletă concepută pentru drumuri asfaltate sau distanțe lungi. Îmbrăcămintea de cross-cross îți permite să îți exprimi 100% caracterul și să ieși în evidență pe pista de motocros sau pe teren cu un look unic - cu îmbrăcămintea noastră vei face impresie! Veți găsi îmbrăcăminte de cross și enduro de la o serie de producători renumiți, cum ar fi Fox, Leatt și Thor.

Gogle, ochelari de motocicletă

Ochelarii de protecție pentru cruce sunt o piesă esențială de echipament pentru oricine iese de pe traseul bătut pentru off-road post-focare. Aceștia oferă atât siguranță, cât și confort atunci când mergeți în offroad. Ochelarii de enduro ar trebui să aibă o vizieră rezistentă la zgârieturi și un accesoriu de desprindere care să restabilească vizibilitatea completă într-o fracțiune de secundă - nu ne putem imagina să concurăm fără ei! De asemenea, vei aprecia buna etanșeitate a ochelarilor de cross atunci când pedalezi în condiții dificile. Forma ramei și spuma de etanșare minimizează presiunea și limitează intrarea prafului sub ochelari. Atunci când alegeți ochelarii de enduro la care visați, acordați atenție și curelei. Aceasta ar trebui să fie robustă și să aibă un strat de silicon pentru a vă asigura că ochelarii de cross/enduro rămân bine fixați pe cască.

Piese

Motocicletele de cross și enduro necesită reparații, revizii și înlocuirea mai frecventă a pieselor decât cele de asfalt. Totuși, aceasta este o necesitate pe care o îndurăm cu zâmbetul pe buze. La urma urmei, toate aceste avarii și pistoane gripate sunt cauzate chiar de ceea ce ne place cel mai mult - să ne încingem în off-road! Atunci când alegeți piese de cross sau enduro, ghidați-vă nu doar după preț, ci și după calitatea construcției. Pistoanele, inelele, anvelopele și componentele suspensiei sunt doar câteva dintre piesele de cross/enduro care se traduc în performanța ta pe pista de motocross și în plăcerea offroad-ului. Printre cele mai des înlocuite piese enduro se numără componentele consumabile, cum ar fi filtrul de aer și uleiul de motor - nu le neglijați și motocicleta dvs. vă va răsplăti cu performanțe impecabile. Este demn de remarcat faptul că la motocicletele de cross/enduro (în special la cele în doi timpi), intervalele de înlocuire a pieselor individuale de cross/enduro nu se calculează în kilometri, ci în ore - și astfel, înlocuirea unui piston este o chestiune de câteva zeci de ore, nu de câteva mii de kilometri. Printre producătorii de top de piese de cross și enduro se numără D.I.D și Afam (lanțuri de motociclete și pinioane de transmisie), WP (suspensii), KN (filtru de aer și filtru de ulei) și Brembo (frâne). La Gmoto veți găsi o selecție mare de piese de enduro și cross atât pentru motociclete de marcă de top, cât și pentru motociclete de cross și enduro de buget din China de 50, 125 și 250 ccm

Anvelope

În afara drumului, o tracțiune bună este esențială. Fie că mergeți pe pista de motocros sau pe potecile din pădure, merită să aveți anvelope bune de cross/enduro. Cum ar trebui să fie anvelopele de cross și enduro? O autocurățare eficientă, o bandă de rulare care asigură o aderență bună în viraje și la frânare și omologarea rutieră (dacă intenționați să mergeți pe drumurile publice) sunt esențiale. Atunci când alegeți anvelopele de enduro, răspundeți la întrebarea despre tipul de suprafață pe care veți merge cel mai des. Mulți producători au o gamă de anvelope de cross/enduro dedicate suprafețelor moi, mediu-dure și dure. Acest lucru înseamnă că unele anvelope enduro sunt cele mai potrivite pentru nisip și noroi, iar altele pentru trasee stâncoase sau pietre. Asigurați-vă că acordați atenție acestui aspect atunci când cumpărați pentru a vă bucura de o manevrabilitate bună, de o călătorie sigură și de cea mai bună experiență off-road.

Accesorii

Să recunoaștem - motocicliștii sunt niște gadgeteers! Accesoriile pentru motociclete de cross și enduro fac parte integrantă din dragostea pentru offroad. Ele ne ajută să câștigăm locuri mai bune în competiții (de exemplu, ghidonul cu aderență perfectă), ne protejează motocicletele de deteriorări (de exemplu, capacul motorului de enduro) și facilitează service-ul și reparațiile (de exemplu, bușonul de evacuare sau cricul pentru cross/enduro). Mai mult, accesoriile cross/enduro vă permit să vă personalizați echipamentul - furnirurile, autocolantele, carcasele pentru accesorii sau un rezervor de combustibil mărit sunt doar începutul. Căutați accesorii pentru motocicleta dvs. cross/enduro? Te afli în locul potrivit, pentru că avem un stoc întreg de ele!

Căști de motociclete

Vă îndreptați spre off-road sau spre pista de motocross? Aveți nevoie de o cască robustă pentru cross-country, care să ofere un nivel ridicat de siguranță și confort de pilotaj. Căștile bune pentru corss se caracterizează printr-o greutate redusă, un sistem de ventilație eficient și o construcție decentă (de exemplu, o carcasă cu mai multe straturi din fibre diferite). Mai mult, căștile de cross și enduro ar trebui să aibă o vizieră pentru a proteja împotriva soarelui și a pietrelor care zboară de sub roțile altor motociclete, sporind astfel siguranța în timpul mersului. Atunci când alegeți casca de enduro/cross la care visați, fiți atenți și la sistemul de fixare. Mulți dintre noi nu ne putem imagina să mergem în off-road fără o fixare DD - din fericire, aceasta este o soluție foarte populară. În concluzie, căștile de cross nu se referă doar la stil, pentru a vă face să ieșiți în evidență pe teren și pe pista de motocross, ci mai ales la siguranță și confort atunci când mergeți în afara traseelor bătute.

Lenjerie de corp termo-activ

Lenjeria de corp termică a câștigat popularitate în rândul motocicliștilor off-road de câțiva ani. Inițial, producătorii și-au orientat produsele către cei care pleacă la drum pe vreme mai rece, dar, cu timpul, a început să apară pe piață lenjeria de corp termică pentru a crește confortul termic chiar și în timpul căldurii de vară. În prezent, lenjeria de corp termică este un produs avansat care reprezintă un prim strat indispensabil al echipamentului de motocicletă - atât pentru motocicliștii de cross și enduro, cât și pentru cei de șosea. Lenjeria de corp termică împinge în mod eficient umezeala în exterior, ceea ce, combinat cu zonele de ventilație și construcția fără cusături, asigură un nivel ridicat de confort indiferent de teren sau de ritmul de mers. Mai mult, atunci când mergeți la o ieșire de enduro, lenjeria de corp termică funcționează bine cu alte activități, astfel încât veți putea merge cu încredere la drumeții sau la cățărat fără a vă schimba hainele. Pe de altă parte, lenjeria de corp termică este un echipament indispensabil atunci când mergeți la schi sau snowboarding, în special seturile realizate din lână merino.

Protectori

Protecțiile transversale sunt esențiale dacă doriți să vă întoarceți dintr-o excursie off-road întregi și să vă puteți continua hobby-ul off-road. Protectori, orteze, tampoane, stabilizatori de gât și armuri - alegerea de protectori transversali este imensă, ceea ce înseamnă că există, de asemenea, o mulțime de modalități de a crește siguranța. Cele mai populare protecții de enduro sunt de la mărci precum Fox, Leatt și Acerbis. Atunci când alegeți protecții de cross, acordați atenție certificării protecției, sistemului de ventilație și calității construcției. Nu uitați că, cu cât pedalați mai tare și cu cât sunt mai impresionante acțiunile pe care le faceți pe pista de motocross, cu atât mai mult ar trebui să vă înarmați și să ajungeți la protectori cross de calitate superioară. Alte criterii atunci când cumpărați protectori enduro sunt sistemele de fixare și aspectul. La fel ca și în cazul altor articole de protecție cross/enduro (de exemplu, căști și cizme), protectorii cross vin și ei în stiluri fenomenale și în versiuni de culori variate.

Rucsac

În timpul ieșirilor de enduro și al antrenamentelor intensive pe pista de motocross, este bine să vă asigurați o hidratare adecvată, mai ales în timpul căldurii de vară. Soluția ideală este un rucsac de enduro cu un camelbak, adică un acumulator încorporat în partea interioară a rucsacului. Atunci când alegeți un rucsac de enduro, ghidați-vă nu numai după capacitatea rezervorului de apă, ci și după rucsacul în sine. Aceasta este, de obicei, între 8 și 25 de litri, ceea ce vă va permite să transportați accesorii esențiale de cross/enduro, o jachetă de ploaie, mănuși de rezervă sau un aparat foto/telefon. Rucsacurile de cross/enduro nu sunt inferioare rucsacurilor de trekking în ceea ce privește sofisticarea și confortul de transport; în plus, sunt dezvoltate modele special concepute pentru anumite sporturi moto. Un rucsac enduro/cross bun se caracterizează prin fermoare impermeabile, un rezervor cu o capacitate de cel puțin 2 litri și un sistem ergonomic de curele care nu limitează mișcările în timpul mersului sau atunci când este purtat după ce se dă jos din motocicletă. Mai mult, un rucsac enduro/cross de calitate superioară poate avea o protecție pentru spate certificată pentru un plus de siguranță atunci când se merge pe teren accidentat. Unii dintre cei mai populari producători unde puteți găsi un rucsac enduro sau cross cool sunt Kriega, Acerbis și Leatt. Atunci când alegeți un rucsac de cross pentru o excursie off-road mai lungă, nu uitați să verificați modelele de la Leatt, care a lansat o linie de rucsacuri de cross/enduro cu un compartiment principal care poate conține până la 25 de litri!